Monday, March 4, 2013

evoliucija


Reikejo paplaukt su situo karstu per visus mirties slenius, kad suprasciau ko reikia tolimesniam atstumui iveikti.


Cia - pripuciama valtis:) Mano mineta ponia Kira Salak su situo zaisliuku nuplauke beveik 1000 km iki Timbuktu. Dar kitas prietranka su situo modeliu apie 4100 km iveikes yra po pietu amerika.



_ o O O O o _



Siom dienom daug laiko leidziu su ponaiciu Alfa. Jis sumedziojo mane einanti gatvej ir prisistate labai profesionaliu gidu. Jis kalba kazkiek angliskai ir siaip taip bendraujam per dienas. Valgom bananus kartu, geriam sultis ir riesutais dalinames. Per pietus tiesiog gatvej valgom ryzius su keistu padazu.

O as savo smegenu veikla pasukau kiek kita kryptim nuo dvasingu save paiesku begemotu kaiminysteje. LINK BAPKIU. Link visu musu labai mylimu ir geidziamu pinigu. Vienas is tu nuostabiu mus vienijanciu dalyku. Bapkes. Taigi, ka atradau.

Atskleisiu jums verslo paslapti
Tokiu paslapciu skleidimas paprastai yra pirmoji tikro verslininko klaida. Ir paskutine.

Paperkat masina Toyota arba Mercedes-Benz. Prikraunat visokiu laptopu, televizoriu, elektros varikliu. Vaziuojat iki Bamako ir ten pardave gaunat nuu ~ 8000 Lt pliuso. Kelio ilgis 8000 km (apie dvi savaites neskubant kelio, kelias geros kokybes iki bamako). 
Vienok sekmes iveikiant atstuma visu pirma, antra - sekmes randant kas perka ir sekmes jei nemokat prancuzu. Taigi, sudejus visas sekmes, nesekmes sansai gan didoki (ypac pirma karta). Bet bunant cia, Bamake, pasvarstau ir apie toki grizimo atgal cia varianta. Vienok gan daug prancuzu turistu taip ir daro: paperka kokia masina europoj, atvaziuoja cia, parduoda ir uz pinigus nusiperka kelionei atgal bilieta lektuvu ir dar lieka franku gerai pabaliavot.

Del masinu, tai 
Toyota: corolla (2002m, VVT-I, A/C), hiace, landcruiser, avensis (benzinas, 2003, A/C)
Mercedes-benz: 207 (senukas autobusiukas, ju jau praktiskai nera), sprinter (2001, AC, diesel, gera kondicija), W124, 190. 

Pvz pliuso: avensis cia Lietuvoje ~20 000 Lt, parduodate uz 30 000 Lt bamake. Atsiminusuoja keliones islaidos (kuras ~ 3000 Lt, kelio mokesciai, edalas ~500 Lt). Nice, eh? O kur dar kruva laptopu ir visokiu drabuziu, kuriuos vezates ir cia taip pat sekmingai parduodate?

Jeigu ka apeme godumas ir sumastys pasitusint, tai duokit zinot. Galesiu gal kuo padet su kontaktais Bamake.


_ o O O O o _


siandien po visu kelioniu po miesta nuejau i pagrindine Bamako mecete. Diidelis pastatas. Kadangi per garsiakalbi stugavo kazka apie allaha, tai galvojau jog bus geras laikas. Viduj atvira erdve, aukstos lubos, sukas ventiliatoriai. Gal kokie keli simtai vyru su kepurelem atsisuke i meka smaginasi, visokia gimnastika atlieka, mankstinas arba sedi uzsimerke ir kazka kalba. Isitaisiau ant laiptu kaip koks suo kuo nuosaliau ir tyliau. Batus, kaip ir visi, palikau prie iejimo. Dziaugsmas ir laime but dievo namuose truko penkias minutes. Paskui atejo vienas su lenciugeliu rankose ir po ilgo monologo prancuziskai, gestais paaiskino, kad turiu eit is cia. Nes trukdziau vyram mankstintis. Turbut del to. 


No comments:

Post a Comment