Friday, February 15, 2013

Kouroussa - Siguri

taigi, nuvykes i Kouroussa, suzinojau du dalykus. Pirma, kad valties kaina 400 Lt. Nupirkau. Tada kita diena suzinojau, kad nuo Kouroussa plaukti yra neimanoma su valtim, nes: upe tiek isdziuva, kad pasidaro tiesiog sausa vaga ir antra: daug krokodilu. Taigi, turiu valti, plaukt negaliu. Sprendimas imt taksi (dar 400 Lt) ir vezt valti 200 km pasroviui kur baigias krokodilai ir upe platesne (kaip neris mazdaug).
Tik iskrovem Siguri valti, ilipau ir pradejau plaukt. Po penkiu minuciu prasidejo: vezant atkrate valti ir atsirado plysiu per kuriuo vanduo sunktis eme ir uzpuole begemotas. 2 tonu. Dar nebuvau taip persigandes gyvenime. nes galvojau, kad ten didelis akmuo, o ne begemotas. Bet akmuo pradejo kriokt, atsistojo piestu ir parode 30 cm dantis. Visa tai vyko kazkur uz 20 metru nuo manes dar nesuprantancio kaip naudotis sita keista valtimi su pagaliu vietoj irklo ir vandeniu viduj. Vienok begemotai nera agresyvus jei ju teritorijos nepazeidi. Vakar as ivairavau i pateles su jaunikliu teritorija. Iki bamako dar liko dvi begemotu gyvenvietes.

Taigi, siaip ne taip pabegau. Bet toliau plaukt jau buvo baisu. Rado mane toki vargsa vietiniai, paglobojo ir plauksiu toliau link mali, bamako apmokytas ir aprupintas.

Keliauju toliau.

No comments:

Post a Comment